Pesti Zsibongó

2024. április 25. csütörtök
Szövegméret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap arrow MOZGÁS-tér
MOZGÁS-tér
Aktív - Szabadban - Kilátó...

Szurkoljunk a pesti kézilabdásoknak!
Archív
Szurkoljunk a pesti kézilabdásoknak!

Az egyetlen NB-1-es fővárosi férfi kézilabdacsapat, a PLER, évek óta az élmezőnyben szerepel, de korántsem mondhat magáénak olyan stabil szurkolótábort, mint rivális vidéki ellenfelei. Ezért most szurkolói csapat szerveződik a hazai mérkőzésekre. Ezek többségét a minden igényt kielégítő Pestszentimrei Sportkastélyban rendezik. Ha regisztrálsz a PLER honlapján, ingyenes belépőt kapsz a soron következő mérkőzésre, amelyet a Veszprém ellen vívnak a fiúk 2009. december 9-én, 18 órai kezdettel. És ez még nem minden...

 
Háromnegyed siker
Aktív
Háromnegyed siker
A XII. Budapest Open értékelése

A szervezésben rekord, a küzdőtéren félsiker – mármint a reményekhez képest. Az összes karate-stílust felvonultató verseny látványos formagyakorlatai és heves küzdelmei nemcsak érmeket és helyezéseket eredményeztek. Sok száz sportoló számára a rutinszerzést jelentették egy erős nemzetközi mezőnyben.

 
Mi lesz veled, karate?
Aktív
Mi lesz veled, karate?
Interjú Rebicek Gerd karate-mesterrel

2009. szeptember 19-20-án tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Budapest Open Nyílt Nemzetközi Karate Bajnokságot. A helyszín ismét a Pestszentimrei Sportkastély. A verseny célja, hogy lehetőséget adjon a magyar sportolóknak a külföldiekkel történő megmérettetésre, másrészt válogató verseny is legyen az ifjúsági Európa- és világbajnokságra. Ez is arra utal, hogy a karate nem csupán hobbi, hanem valódi sport. Azonban minden várakozás ellenére a NOB végrehajtó bizottsága augusztusi ülésén úgy döntött, hogy a karate mégsem lehet olimpiai sportág 2016-ban. A Budapest Openeket szervező Rebicek Gerd mesterrel a karate hazai és nemzetközi esélyeiről beszélgettünk.

 
Tihanyi túra a levendulák nyomában
Kilátó
Tihanyi túra a levendulák nyomában

Nem pont kánikulában lehet a legjobbakat kirándulni. De az igazi túrázóknak egy tihanyi Levendula Fesztivál szinte kihagyhatatlan alkalom. A kívülállók számára talán megpróbáltatásokkal is járó élményekből ad ízelítőt Nagy László túravezető beszámolója a Ferihegyi Benke Rezső Természetjáró Szakosztály nyáreleji túrájáról.

 
Bringa a csúcson
Szabadban
Bringa a csúcson

Praktikus, egészséges, karcsúsít, és még a környezetet sem terheli. Ez mind szép, de a kerékpár melletti legfőbb érv mégis az, hogy KEREKEZNI JÓ!

 
Speedminton - az ütős sport
Aktív
Speedminton - az ütős sport

Új, gyors és sikeres. És valóban ütővel játsszák. A Speedmintont a tollaslabda, a tenisz és a fallabda elegyítéséből fejlesztette ki egy berlini tengerész 2001-ben. Gyorstollasnak nevezik, mivel a labda sebessége az indításnál elérheti a 290 km/órát is. Ma már az egész Földgolyón játsszák, és február 28-án szombaton a Pestszentimrei Sportkastélyban is megrendezték az első budapesti nyílt gyorstollaslabda-bajnokságot. Az eredmények itt olvashatók...

 
Ugyanolyan sport, mint a többi
Aktív
Ugyanolyan sport, mint a többi

A növekvő iskolai erőszak láttán már nem is csodálkozunk annyira, hogy egyre több lány választja a küzdősportokat. A tatami után a birkózószőnyegen is megjelentek a kislányok. Ezek a sportágak nemcsak önvédelemre, hanem az önérzet, a személyiség megacélozására is kiválóan alkalmasak. Csak valahogy meg tudnánk végre szabadulni a "nőiességről" alkotott tévképzeteinktől!

 
Birkózó lányok
Aktív
Birkózó lányok

A női birkózás egyre népszerűbb – és nemcsak a férfiak körében. Ugyanis valódi, kemény sportról van szó, nem pedig valami mézben-olajban vagy egyéb sikamlós nedvekben való frivol tapicskolásról. A Pestszentimrei Sportkastélyban az idén, 2009-ben is megrendezik az idősebb Növényi Norbert emlékére kiírt nemzetközi női birkózó versenyt. Az eseményre a hazai élmezőny mellett hat ország legjobbjai jelezték részvételi szándékukat.

 
Szilveszteri malacvágta
Archív
Szilveszteri malacvágta

Tavaly már bejött, ezért több szervezet összefogásával az idén (2008-ban) is a lőrinci piacról indították a Futókaland versenysorozat szilveszteri futamait.

 
Cél: a Csergezán-kilátó
Archív
Cél: a Csergezán-kilátó
Ünnepváró kirándulás a Budai-hegyekbe

A Pestlőrinci Nagykönyvtár Ott vagyunk már? kirándulókörének túrája 2009. december 13-án, vasárnap.

 
Kung-fu gála
Archív
Kung-fu gála

Negyedszázada jelent meg Magyarországon a kung-fu egyik legnépszerűbb stílusa: a Seven Star Mantis, vagyis a Hét Csillag Sáska stílus. Az évfordulót egész napos formagyakorlat- és light-contact versennyel, valamint egy látványos gálával ünnepelték meg a Lőrinci Sportcsarnokban.

 
Sárkányeresztés
Kilátó
Sárkányeresztés

Szó szerint felemelő szórakozás. Akkor is, ha készen veszed a sárkányt, hát még akkor, ha te magad építed meg! ...A történet 1978-ban kezdődött, amikor Capelli úr New Yorkban járva először találkozott a „modern” sárkányokkal...

 
Karate a Kastélyban
Aktív
Karate a Kastélyban

30 év után először rendeznek karate-világbajnokságot a „sportág” hazájában, Japánban. A novemberi világverseny előtti legnagyobb hazai megmérettetés helyszíne a Pestszentimrei Sportkastély volt szeptember 20-21-én. Az eddigi legnehezebb mezőnyt felsorakoztató Budapest Open-en 14 ország képviseltette magát, 5 nemzeti válogatottal, 120 klubbal és 900 indulóval. Ami Magyarországot illeti: Az utánpótlás legalábbis biztosítottnak látszik.

 
Gyerünk, Marszi!
Aktív
Gyerünk, Marszi!

A XI. Budapest Open karateverseny erős nemzetközi mezőnye felértékeli az eredményeket. A junior férfi kategóriák egyetlen magyar aranyérmét Tadissi Martial vehette át a Pestszentimrei Sportkastélyban. Utána Plzenben újabb három arannyal lett gazdagabb. A 17 éves fiatalember a Havanna lakótelepről érkezett, és minden jel szerint a párizsi Junior Európa-bajnokságra tart. Lehet, hogy mindez a szerelemnek köszönhető?

 
Égei-szigetvilág
Kilátó
Égei-szigetvilág

Napfény, tenger és a görög ókor. Egy egész nyár is kevés lenne hozzá, hogy az Égei-tengerben szétszórt görög szigetekkel megismerkedj. Ha biztosra akarsz menni, a leghíresebb szigetcsoportot keresd fel. A Kükládok a világ egyik legpompásabb szigetélményével fognak megajándékozni.

 
Edzőtermi etikett
Aktív
Edzőtermi etikett

Ha kezdő vagy az edzőteremben, lehetőleg ne valamilyen modortalansággal hívd fel magadra a figyelmet. Épp elég, ha az izzadtsággal villogsz.

 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

Találatok 19 - 34 / 34
Ajánló

Csipkerózsika a parkok között

Enyhén szürrealista film-elégia a legnagyobb pesti park, a Népliget két arcáról, a pezsi blogger kamerája által megidézve. A 2010-es forró nyár néha libabőrösen magányos sétányaiba beleálmodott 2009-es fesztivál-emlékképekkel (a lá Cortazar-Antonioni).
A 2011. szeptember 2-4. között ismételten megrendezésre kerülő SzeptEmber Feszt 2010-ben a legsikersebb évadját zárta. A tavalyi programokról és a Népliget történetéről
itt olvashatsz >>

Cikkajánló

 

REPUBLIC: Pozitív élmények sorozatban

Koncert-benyomások egy 15 perces filmetűddel...

 

A bor csodája

Zelnik József A NAGY SZERTARTÁS című megkerülhetetlen kötete, mely egy mély titkot is feltár...

 

Kepes András iskolái

Egy vérbeli újságíró szellemes önvallomása. Lehet tanulni tőle...

 

Libasültek

Márton-napra és azután...

 

Sütőtökszezon

A sütőtök a legolcsóbb téli vitaminforrásunk, de ha mindig sült tök formájában fogyasztjuk, hamar rá lehet unni...

 

Tök jó!

Sima vagy rücskös, kolbász vagy bunkó, repülő csészealj? Mindegyik tök, és mégis tök más...

 

Itt a világvége...

A világvége illemtana. Kell ez nekünk? A Meszlényi könyv kritikája...

 

Kelta zene, ír sztepp

Mi ez a tánc, fiatalok? Az 1994-es Eurovíziós fesztivál legnagyobb szenzációja...

 

Kisfarsangolunk

A hagyományos ünneprend szerint három farsangos időszakunk van: a kicsi, a nagy meg a zöld...

 

Ne köpd ki a szőlőmagot

A szőlőszem csodáit nagyrészt még ma is titok fedi...

Legfrissebb hozzászólások >>

Télvégi saláták
Imádom az almás feketeretek-salátát. Hetente megcsinálom, és a férjemmel együtt élvezzük, ...
Aranykönyves Júlia
Most tudtam meg, hogy Júlia meghalt 76 évesen. Nagyon szerettem a könyveit és az elképzeléseit...
A nagypénteki hal
Szerintem is butaság ez a nagypénteki ünnep. Akiknek ez fontos, azok megünneplik. Akiknek meg ne...
Illemhely-TUDOMÁNY
Ma már nemcsak Santa Monicában, hanem a tőlünk nyugatra lévő városok egy részében is elindu...
Az Állami lakótelep
Jó estét mindenkinek, remélem még működik ez az oldal, és olvassák is. Önökhöz képest e...
Búcsú Laci bácsitól
Most olvastam a réges-régen leírt sorokat Pesti László temetéséről. Annyira szép volt és m...
Szolnokon is "Kész a leltár"
Makón éltem át és örömmel a másfél órát vele a Hagymaházban.
Az Állami lakótelep
Még annyit szeretnék mondani, hogy néhai "LACI" bácsit természetesen jól ismertem, hiszen éde...

Kapcsolódó cikkek

Mozilla Firefox

Ajánlott böngészőnk
Kattints a képre!

Ajánlott böngészőnk - kattints a képre és töltsd le...

A leggyorsabb és
legbiztonságosabb böngésző.
Magyarul beszél és ingyenes.
Ráadásul mindent látni fogsz...

Töltsd le és installáld
pillanatok alatt!