Pesti Zsibongó

2024. március 28. csütörtök
Szövegméret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap arrow ERŐ-tér arrow Csillaggyerekek
Csillaggyerekek
Írta: Bogdán Éva   
Új Idők angyala?
Angyal gyerek

Az indigó-, a kristály- és a szivárványgyerekek után a szellemvilág egyre újabb küldöttei érkeznek a Földre. A most született babáknak állítólag már a DNS-ük is más, és egyenesen fenomenális képességekkel rendelkeznek. Vajon az Ég küldte őket? Vagy csak a New Age?

Az Új Idők különös gyermekei ők. Első generációjuk, az indigógyerekek már felnőtt korba léptek. A nyolcvanas években fedezte fel őket Nancy Ann Tape amerikai kutatónő, aki az embert körülvevő elektromágneses mező, az aura színeit vizsgálta. Aztán ezeket az színeket összefüggésbe hozta bizonyos emberi tulajdonságokkal és viselkedési mintákkal. Nos, ez a kutatónő úgy találta, hogy az 1977 után született gyermekek 80 százalékát egy mélykék színű aura veszi körül. Innen ered az indigó elnevezés. A fogalmat azután mások fejlesztették tovább. A kilencvenes évek végére az indigógyerekek előbb pedagógiai kérdéssé, majd az újfajta spiritualitás hordozóivá váltak.

„A mai gyermekek mások – több érdeklődésre tartanak számot, intelligensebbek, hajlamosabbak a konfrontációra, spirituálisabbak és némely esetben ...akár agresszívabbak is. Ez a tény a gyermekgondozás másfajta, a régi módszerektől eltérő formáját teszi szükségessé” – olvasható Jan Tober és Lee Carroll bestsellerré vált Indigó gyermekek című könyvében.

Ettől fogva a kezelhetetlen gyerekek szülei válogathattak: a csemetéjük vagy hiperaktív, vagy indigó. Az indigó gyerekek jellemzői (nagyfokú önállóság, nonkonformizmus, antiszociális viselkedés, felsőbbrendűségi érzés) nem ismeretlenek a pedagógiában, legfeljebb a kezelésükre alkalmazott nevelési módszerek módosulnak. A témában jártas pedagógusok végtelen türelmet, megértést és erőszak nélküli kommunikációt tanácsolnak a szülőknek.

 

AZ ÉG KÜLDÖTTEI
A fény odaát van...
Vajon tényleg tudnak valamit?

Az ezoterikus látásmód viszont nem csupán nevelési kérdést lát az indigók megjelenésében, hanem egyenesen az emberi faj megújulását. Vajon ezek a nyugtalan, rosszul alvó, vitathatatlanul kreatív, ugyanakkor önimádó gyermekek fogják orvosolni az emberiségnek azokat a problémáit, amelyek megoldására a mai felnőttek bevallottan képtelenek? A New Age mozgalom határozott igennel válaszol. Ezeknek a gyerekeknek küldetésük van, speciális feladatokat kell teljesíteniük, nehéz próbákat kell kiállniuk. A legfőbb küldetésük azonban az, hogy előkészítsék a terepet a következő nemzedék: a kristálygyerekek számára.

Ezek a gyerekek 1998 után kezdtek megjelenni a Földön, és hatalmas, szuggesztív szemükről lehet felismerni őket. Ők nem születnek, hanem inkarnálódnak a bolygóra, és segítenek az emberiségnek, hogy elkerülje a végítéletet. A kristálygyerekek aurája már nem kékeslila, hanem átlátszó, gyakran pulzáló, arany-ezüstös. Jóval nyugodtabbak az indigóknál, és még náluk is érzékenyebbek. Testileg és lelkileg egyaránt. Hajlamosak a kiütésekre és az allergiára, mivel a bőrük „energetikai frekvenciája” nem tudja elviselni a környezeti mérgeket. Koravén kis bölcsek, akik telepatikusan kommunikálnak a szüleikkel és a testvéreikkel. Ezért általában sokkal később tanulnak meg beszélni, mint normál társaik. Viszont gyógyító erővel rendelkeznek, nagyon muzikálisak, és egyéb művészi hajlamaik is kifejlettek. Erősen vonzódnak a kristályok és a szép kövek iránt, és valamilyen kapcsolatban állnak az angyalokkal.

Még náluk is magasabb energiaszinttel rendelkeznek az őket követő szivárvány-gyerekek. Miként a szivárvány, úgy ők is minden rezgést és minden színt magukban hordoznak, hogy teljesítsék spirituális küldetésüket. Ez pedig nem más, mint megnyitni az emberek szívét, és egy új fejlõdési spirálba emelve jobbá tenni az emberiséget. Ahogyan a szivárvány összeköti az eget a földdel, olyan küldöttei az égnek ezek a gyerekek itt, a Földön. Ezért hívják őket csillaggyerekeknek is. A szeretet követei ők. Állítólag ha elegen lesznek, és a szeretet tiszta energiájával megemelik a bolygónk rezgésszintjét, akkor jobbra fordul az egész Föld sorsa.

Okkulturálisan nézve már megindult a mentősereg: az indigók, a kristály- és szivárványgyerekek, és az egyelőre sehova sem sorolható társaik. Róluk szól Meg Blackburn Losey bestsellere: A ma gyermekei. A hölgy pár évig terapeutaként dolgozva „fedezte fel” a gyerekek újabb nemzedékét, akik még fiatalabbak és már egyenesen fenomenális képességekkel rendelkeznek. Az átmenet gyermekeinek nevezi őket, csodálatos földi angyaloknak, és ők még csak a kezdet. Ugyanis egyre több olyan gyermek születik a világra, akik őrzik a lelkek birodalmával és a szellemi világgal való spirituális kapcsolatukat.

 

SZKEPTIKUSAN NÉZVE
Ragyogás...
A szülői fantázia giccsvilága?

Sok szülőt tölti el büszkeséggel, ha rájön, hogy a csemetéje indigó vagy kristálygyerek. Másokat inkább elbizonytalanít, pláne, amikor megtudják, hogy csodagyermekük DNS-e is eltér az övékétől, tehát valójában egy új faj képviselője. Tekintve, hogy a DNS molekula kettős spirál szerkezete minden élőlényben megegyezik, elég ijesztő lehet belegondolni, hogy a homo sapienshez tartozó anyukák egy új, ismeretlen faj egyedeit hordozzák a méhükben.

De persze vannak gonoszkodó cinikusok is, akik gúnyolódnak az egészen, és örülnek, hogy nincs indigó-gyerekük, mert úgyis kimenne a színe, ha kitennék a napra. Kristálygyereket sem akarnak, hiszen a fránya kölykök hamar földhöz vágnák, mint az összes törékeny dolgot. A szivárványgyereket meg úgy képzelik el, mint a szivárványos pisztrángot, ami hát ugye mégis csak sütve a legjobb.

Ha egyik nap valaki felfedezi a rózsaszín-zöld kockás kvarcgyerekeket, és könyvet ír róluk, akkor biztos lesznek anyukák, akik megállapítják, hogy az ő gyerekük pontosan ilyen. Az efféle kategorizálások mindig kapóra jönnek az okoskodó szülőknek, akik minden áron valamilyen különleges gyereket szeretnének maguknak. És ha már nem lehet belőle sikeres műkorcsolyázó vagy az évfolyam legjobb matekosa, akkor legalább kiáltsuk ki indigó- vagy kristálygyereknek. És ezzel aztán tényleg megnehezítik a dolgát.

A gyerekek – gyerekek. Az egyik érzékenyebb, a másik kevésbé. Az egyiknek több próbát kell kiállnia, a másiknak kevesebbet. De mindegyikkel törődni kell.


Cikkajánló
Bűvölet
Olvasta: 21852
Hozzászólások (19)Add Comment
Atyám az égben, Leszavazott hozzászólás [Mutasd meg]
..., Leszavazott hozzászólás [Mutasd meg]
Folytassa...
Írta: enyeni, 2009.01.03. 16:01
Az is retardált,aki egyáltalán szóba meri hozni,hogy ilyen is van? Mármint a csillaggyerekekben való hit nagyonis jelen van, legalábbis én - kétgyerekes anyukaként - ezt tapasztalom a szülők közt. Sőt még a gyerekeim is erről beszélnek. És a TTK-s diplomámmal sem mondhatom nekik, hogy ez az egész egy nagy marhaság. A válasz ennél bonyolultabb. Ilyen flegmasággal akár még Jézust is retardáltnak nevezhetnénk, ami ugye végképp nonszensz. Ezért inkább még több ilyen kiegyensúlyozott cikket várnék. Ha már elkezdték, ne hagyják abba.
valami biztosan van...
Írta: maya, 2009.03.16. 15:48
Teherbeesésememet megelőzte egy folytasásos álom, ahol a leendő fiam bejelentkezett : felnőtt férfiként szó nélkül, de megkért arra hogy segítsek neki. Majd amikor megszületett különleges gyerek volt: mindenki megcsodálta, és az utcán mosolyt csalt mindenki arcára. Véletlenül futottunk össze egy szakértővel, aki azt mondta, hogy a fiúnk kristálygyerek. Mi nem fotóztattuk le az auráját, ezért nem tudom az úr állítását igazolni.
A legkisebb fiammal is hasonló a helyzet.
Aki tud segítsen!
Írta: zsó, 2010.01.14. 18:12
Sziasztok !Én is hasonló cipőben járok.Ma ütötte meg a fülemet,az hogy egy kollegám mondta lehet,hogy az én fiam is csillag gyerek..Sajnos mindenki hiperaktivnak állitja be meg kezelhetetlennek.Én ezt nem értem.Voltam vele gyerek pszihiháternél..Az azt mondta normális kisfiú sőt lehet nagy ember lehet belőle.Nagyon okos s értelmes.Kitünik a társai közül.Tudja az öszes szint felismeri melyik gyereket hogy hivják az ovodába el mondja az ábc t illetve felismeri bettüit sőt szavakat is rak ki belőle,szereti a zenét imád táncolni,imádja a könyveket pl olyanokat is min angyalok vannak vagy fák ,vagy valamilyen állat ló vagy pl:Takács Gyula költő könyvét nézegeti..Egy éves kora óta beszél sőt 2.év körül már ragozta is a szavakat meg mondatokat..Számol sokáig ..Sőt az ovodába beszél a proton neutron elektronokról,fotonokról meg honnan jön a víz stb..Rendkivül értelmes ezt az ovonők is el ismerik .Csak egy nagy baj van a viselkedése elvileg kezelhetetlen ott is meg a nagyszülőknél is édes anyáméknál is .Nem értjük miért.Idehaza egy angyal ..Jó néha itt is van hogy begurul meg rombol.De az ovodába meg a bölcsibe is ezt csinálta.Dobál.letépkedi a kéepeket nehéz le foglalni..Nehéz a szobatisztaságra is nevelni túl önnáló akar lenni s makacs ,akaratos is van akarata eléggé..Szóval el vagyok kesedve mert nem érte ezt a viselkedésést főleg nagyobb társaságba pl:Ovoda..Vagy a társaság sok neki?Szóval mondják az oviba is már délelőtt 11.után már allig várják vigyük el haza mert nem birnak vele meg nagyon nehéz le kötni ...Sokkal fejlettebb agyilag mint a 3.éves társai sokan 5.év körülinek hiszik..Ha tud valaki valamilyen tanácsot adni mit lehet egy ilyen kisfiuval csinálni akkor az jó volna ha tudna ebbe valaki segiten ?Lehet a sok tömeget nem birja meg töbnyire idősebbek között szeret lenni..Már sok orvos vizsgálta nem találtak semmi eltérőt nála szóval normális mint a többi gyerek csak a viselkedése valamiért katasztrófális főleg ovodai közegben ..
...
Írta: meglepő, 2010.01.15. 23:10
Fizikus vagyok és nem hiszek a paranormális jelenségekben. A kislányom viszont furcsa dolgokat művel, 3 éves de nagyobb a kőgyűjteménye mint egy ásványtani labornak. És az csak hab a tortán, ha megfogja őket úgy felforrósodnak, hogy nem lehet megfogni a követ. Amúgy gyönyörű és teljesen normálisan viselkedő kislány.
Ez most vicc?
Írta: cmoll, 2010.01.16. 14:27
Kedves szülők! Ezek komoly hozzászólások, vagy szatíra? Amúgy semmi bajom az ezotériával, de azért nem szabad túl sokat a ygerekekbe képzelni. Szigorúan nevelni, ha okos akkor mégjobban terhelni, hogy legyen is belőle valaki, valami. Sztárolni tilos és főleg megrettennni nagy hiba...smilies/shocked.gif
Bizonyíték?
Írta: Kriszta, 2010.01.20. 22:43
Én egy nyitott anyuka vagyok. Minden új elmélet érdekel, hiszek a reinkarnációban is, és nem most szereztem tudomást a világszerte megjelenő új „indigó-gyerekekről”. Olvastam pár könyvet meg cikket és brosúrát a témában. De őszintén szólva én ezeket mindig túl ezoterikusnak érzem, s nem tartom meggyőzőnek.
Genetikusan módosult gyerekek születnek, akiknek többek között néggyel több DNS-spiráljuk van? És ők fogják pozitívan megváltoztatni a világunkat? Hiperaktív gyerekekről van szó, akiket semmire sem lehet kényszeríteni, de paranormális képessségeik is vannak? Lehet. De mi a bizonyíték?
És mikor ametisztkristályos aura-kioltásról, vagy színlélegzésről olvasok - hát azt már tényleg csak az ezoterikusok kemény magja veszi be, és nem egy kíváncsi, de kétkedő családanya. Nekem nagyon fontosak a gyerekeim, és szeretnék tájékozódni minden új felfedezésről akár a gyermeklélektanban, akár a természettudományban. Örülnék, ha meg tudnának győzni. De ezt hiszem, hogy ez csak kb. húsz év múlva fog bekovetkezni, ha ezek az angyali gyerekek mind felnőnek, és fontos pozíciókat töltenek be, és valamivel jobbá teszik a világot. És ezt most igazán nem viccből írom!
Távozzatok tőlünk
Írta: mityus_c, 2010.01.22. 17:42
Na ilyen az elvakult anyuka. Én meg azt mondom,hogy jobban akörmére kell nézni ezeknek akis mai vakarcsoknak, met a többség az szép egyenletesen zuhan a média által diktált tempóban. Közelega dzsungel kultúra és nem a fantasztikus szuperlényeké!!! Több gyereknevelést kedbves szülők és kicsit fel kéne ébredni a mosószerillatokból, meg a TV-mámorbból, a PC-ségből, kéne egy kis értelem, megfigyelni, hogy tudjuk-e még mit is zagyválunk vagy csak úgy lejtjük ki magunkból a beszédszerű rappelést mint a legtöbb TV-ben és rádióban. A mondatok kezdik elveszíteni a jelntésüket, nagy az agyi zuhanás. Hát akkor csillaggyerekek, fel a vártára és mentsétek meg anyukáitok egyre csak zuhanó világát. Azt se tudják ki volt petőfi, bartók neve meg jó esetebne szitokszó. Amúgy ha véletlenül kijárták az egyetemet akkor meg mehetnek Angliába mosogatni.
Kristály, Indigó, Szivárvány gyermekek
Írta: Kristályrózsaszín, 2010.05.11. 08:42
Sziasztok!

A kristály, indigó és szivárvány gyermekeknek KRISTÁLYOKAT "kell" a környezetében elhelyezni. Forduljatok a kristályok felé Ti is kedve szülők! Mert sok mindenben tudnak segíteni.

Szép napot
Kristályrózsaszín
Csillag gyerek
Írta: Szabri, 2010.05.17. 17:20
Én is egy csillag gyerek vagyok... sajnos senki sem ért meg... kinevetnek... olyan jo lenne tudni,hogy ki hisz ebben valójában...:(
Atyámnak az égben
Írta: Panka, 2010.09.04. 02:10
"Na, majd ha a guvadt szemű kis köcsögök letesznek annyit az asztalra, mint Leonardo vagy Dosztojevszkij, akkor esetleg hajlandó leszek fontolóra venni kanfasztikus képességeiket"

Ezt ugy mondod, mintha az egesz vilagmindenseg evtizedek ota fél lábon állva varná, hogy vegre hajlando legyel fontoloravenni.:)
Szerintem nem is viszket senkinek, hoyg nem vagy hajlando fontolora venni, hiszen a maganugyed.
...
Írta: Aurora, 2011.02.06. 17:54
Zsónak üzenném, hogy ha még nem tették volna meg, akkor mielőbb derítsék ki, hogy mi érdekli a legjobban a gyereket, és azzal kössék le. Az ,hogy ennyi mindent a kortársait megelőzve csinál, arra utal, hogy valamiben nagyon tehetséges. Csak meg kellene találni hogy miben. Sok sikert!
Aurora
Ranschburg gepárdjai
Írta: lóri, 2011.02.06. 20:06
Zsó menjen el a Ranschburg előadásra. A tanár úrral élőben megbeszélheti. Amúgy óbudán lesz február 14-én, de itt apezsin fenn van a program is. San marco Szabadegyetem.
elképesztő
Írta: zsanna, 2011.03.08. 22:58
..sajnos megdöbbentem az alábbi vélemények némelyikén....aki pedig "leköcsögözi" őket, az valószínűleg még saját magáról sem tudja, h valójában! ő kicsoda....ha valóban "gúvadt szemű kisköcsögöt" akarsz látni, hát nézz tükörbe!! gondolkozz el: KI vagy Te?....sokat, nagyon sokat kell tanulni...ideje ébredni! Isten hozta a Csillaggyermekeket e Földön:)
Most olvastam
Írta: Kati, 2012.09.13. 16:20
Zsótól szeretnék kérdezni, aki 2010.01.14 én irta feljebb olvasható hozzászólását, "Aki tud segítsen!" címmel.

Az én unokámmal is hasonló problémák vannak és most egy hónapot adtak neki, ha addig nem javul meg kirakják a bölcsödéből. Kedves Zsó hogyan oldódott meg a kisfiaddal amiket leirtál?
Köszönöm a segitséget.
Értelmes feladat
Írta: Eperke, 2012.09.30. 15:30
Majdnem pontosan ugyanez volt a barátnőm unokájával is. Őt is ki akarták rakni, de maguktól átmentek inkább egy másik oviba, és nagyon jól tették. Mert egy sokkal jobb óvónővel találkoztak, akinek több türelme volt az ilyen problémásabb gyerekekhez. Az nagyon rossz, ha kipellengérezik, inkább más elfoglaltságokat kell adni neki. Például a Zsoltinak meg három másik kisfiúnak valamilyen versenyeket kellett szervezni a többi gyereknek. Ők állították sorba a többeket a futásnál, meg számolni kellett az eredményt. Már nem emlékszem pontosan. De azt tudom, hogy megértette a feladatot, és tetszett neki. Igaz hogy ő már óvodás volt és nem bölcsis.
Zsóval egy cipőben
Írta: varkerti, 2014.02.09. 21:51
Az én fiam is ilyen, mint Zsóé. Ő Montessori oviba jár, ahol nagyon is megértik és odafigyelnek rá. Elkezdett alapozó tornára is járni. Az segit. Remélem, kinövi azt, hogy megbolondul a társaitól. A diagnózisa egyébként "idegrendszeri éretlenség". Fejleszthető. Okos, értelmes, vicces, szép, szeretik a többiek, de makacs, éjjel bepisil, pedig már 5 és fél éves, nagyon tud kiabálni, piszok nehéz egyik feladatból a másik feladatba terelni. Legyen szó elindulásról, foglalkozások közti váltásról. A társak jelenléte megrészegiti és elkezd rohangálni, produkálni magát. Már külön kell fogat mosnia, mert akkor hamar kész és a társait sem zavarja. Ő is középső gyerek, van egy nővére és egy kishúga. Nagyon sok türelem kell hozzá - ha megkapja a kizárólagos figyelmet napi szinten valakitől, akkor rendben van. Nem könnyű, szenvedek tőle, mert nagy feladat a nevelése. Kitartást mindenkinek! Nem tudom, milyen az aurája, nem is fontos. Próbálok azért tájékozódni, hátha több ilyen gyerek is van és akkor "könnyebb", mert egy cipőben járunk :)
@ Csillag gyerek
Írta: majoranna, 2021.03.10. 21:19
Kedves Szabri, eltelt már 11 év, nem tudom eljut-e hozzád ez a pár sor, biztos vagyok benne, hogy van akinek hálás vagy az életben, hogy veled van, megért és támogat bármikor bármiben....az én fiam most 35 éves teljesen a spiritualitás felé fordult, nagyon nagyon jó ember szép élete van NZ-nem él Mo-on 15 éve...csillaggyerek 86-ban szuletett...sok sok nehézségünk volt...bár Vekerdy Tamás tanitásai nagy kincs a Földön ezt őszintén vallom..és a másik a Waldorf pedagógia...én amost találtam utalást erre a könyvre Csillaggyerekek...elolvastam...megdöbbentem és bár rég megkönnyebültem...már a gyermekemmel mert segitett egy csodálatos gyerekpszohologus...egész életemben hálás vagyok amiért egy ovis szülinapi zsuron odahivott és megbeszéltünk egy találkozót...büszke vagyok a fiamra és hálás vagyok a Földnek és Égnek, hogy Ő az én egyik gyermekem...Áldás legyen veletek Csillaggyerekek... -Anna

Szólj hozzá Te is!
kisebb | nagyobb szövegmező

busy
 
Következő cikk >
Ajánló

Írtánc-paródia: az X-faktor

Írtánc-paródia a 2009-es brit X-Factor tehetségkutatón

Cikkajánló

 

REPUBLIC: Pozitív élmények sorozatban

Koncert-benyomások egy 15 perces filmetűddel...

 

A bor csodája

Zelnik József A NAGY SZERTARTÁS című megkerülhetetlen kötete, mely egy mély titkot is feltár...

 

Kepes András iskolái

Egy vérbeli újságíró szellemes önvallomása. Lehet tanulni tőle...

 

Libasültek

Márton-napra és azután...

 

Sütőtökszezon

A sütőtök a legolcsóbb téli vitaminforrásunk, de ha mindig sült tök formájában fogyasztjuk, hamar rá lehet unni...

 

Tök jó!

Sima vagy rücskös, kolbász vagy bunkó, repülő csészealj? Mindegyik tök, és mégis tök más...

 

Itt a világvége...

A világvége illemtana. Kell ez nekünk? A Meszlényi könyv kritikája...

 

Kelta zene, ír sztepp

Mi ez a tánc, fiatalok? Az 1994-es Eurovíziós fesztivál legnagyobb szenzációja...

 

Kisfarsangolunk

A hagyományos ünneprend szerint három farsangos időszakunk van: a kicsi, a nagy meg a zöld...

 

Ne köpd ki a szőlőmagot

A szőlőszem csodáit nagyrészt még ma is titok fedi...

Legfrissebb hozzászólások >>

Télvégi saláták
Imádom az almás feketeretek-salátát. Hetente megcsinálom, és a férjemmel együtt élvezzük, ...
Aranykönyves Júlia
Most tudtam meg, hogy Júlia meghalt 76 évesen. Nagyon szerettem a könyveit és az elképzeléseit...
A nagypénteki hal
Szerintem is butaság ez a nagypénteki ünnep. Akiknek ez fontos, azok megünneplik. Akiknek meg ne...
Illemhely-TUDOMÁNY
Ma már nemcsak Santa Monicában, hanem a tőlünk nyugatra lévő városok egy részében is elindu...
Az Állami lakótelep
Jó estét mindenkinek, remélem még működik ez az oldal, és olvassák is. Önökhöz képest e...
Búcsú Laci bácsitól
Most olvastam a réges-régen leírt sorokat Pesti László temetéséről. Annyira szép volt és m...
Szolnokon is "Kész a leltár"
Makón éltem át és örömmel a másfél órát vele a Hagymaházban.
Az Állami lakótelep
Még annyit szeretnék mondani, hogy néhai "LACI" bácsit természetesen jól ismertem, hiszen éde...
Támogatom a Pezsit >>
PayPal számlán keresztül
PayPal - a biztonságos és egyszerű módja az online fizetésnek!
Amennyiben cikkeink, vagy akár csak egyetlen anyagunk is tetszett, az hasznosnak bizonyult, örömöd lelted benne, vagy egyszerűen csak értékazonosságot érzel lapunk szellemiségével, és valamilyen szimbolikus, de anyagai értelemben vett módon szeretnéd támogatni a kiadvány megmaradását, az ilyen fajta közlésformák kiteljesedését, akkor megteheted ezt egyszerűen és biztonságosan, a PayPal globális internetes banknál létesített "Pesti Zsibongó támogatói számla" javára, a PayPal biztonságos fizetőkapuja segítségével, tranzakciós költségektől mentesen.
Bankkártyával is!
Ha nem rendelkezel PayPal számlával és nem is szeretnél nyitni, de támogatnád a Pezsit, akkor ugyancsak a PayPal biztonságos felületén >> PPal számla nélkül is utalhatsz bankkártyával.

Mozilla Firefox

Ajánlott böngészőnk
Kattints a képre!

Ajánlott böngészőnk - kattints a képre és töltsd le...

A leggyorsabb és
legbiztonságosabb böngésző.
Magyarul beszél és ingyenes.
Ráadásul mindent látni fogsz...

Töltsd le és installáld
pillanatok alatt!