Pesti Zsibongó

2018. április 23. hétfő
Szövegméret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Aktív
Aktív - ha nem is mindjárt rugby...
Ha a keresett cikket itt nem találod, nézd meg a MOZGÁS-tér alatti Archív almenüben is!

Marszi újra Európa-bajnok
Marszi újra Európa-bajnok

Igaza lett Rebicek Gerd mesternek, amikor azt mondta, hogy adjunk időt Marszinak. A tehetséges pestszentlőrinci karatés fiú a 2009-es junior Európa-bajnoki cím elnyerése után magasabb korosztályba lépett. Kellett neki az erőgyűjtés az erősebb, agresszívebb ellenfelek között. És tessék! Tadissi Yves Martial két év múlva, tizenkilenc évesen ismét EB-t nyert, de ezúttal már az U21-esek között.

 
Gyerünk, Marszi!
Gyerünk, Marszi!

A XI. Budapest Open karateverseny erős nemzetközi mezőnye felértékeli az eredményeket. A junior férfi kategóriák egyetlen magyar aranyérmét Tadissi Martial vehette át a Pestszentimrei Sportkastélyban. Utána Plzenben újabb három arannyal lett gazdagabb. A 17 éves fiatalember a Havanna lakótelepről érkezett, és minden jel szerint a párizsi Junior Európa-bajnokságra tart. Lehet, hogy mindez a szerelemnek köszönhető?

 
Bővülő kalandpálya
Bővülő kalandpálya
A 2011-es árakkal

A tavasz kibontakozását aktívan lekövetheted a pestlőrinci Bókay-kertben. A szánkódomb mögött egy puha erdei ösvényre emlékeztető futópályát alakítottak ki, a síbüfé előtti részen egy minijátszótér jelent meg. És április elsejétől minden nap nyitva áll a népszerű kalandpálya, ahol a 2009-es tudósításunk óta, 2010-re több új pályaszakasz is megépült. Ennek megfelelően az árak is változtak némileg.

 
Kalandpálya Pestlőrincen
Kalandpálya Pestlőrincen

A 16 hektáros Bókay-kert már eddig is Dél-Pest egyedülálló sport- és szabadidőközpontja volt. Uszodája, strandja, bérelhető teniszpályái, foci- és kosárpályája, crossparkja mellett 2009. június 6-ától a pesti oldal első igazi kalandpályájával is várja az aktív kikapcsolódást igénylő felnőtteket és gyerekeket. A fákra és fák közé telepített pályákat "3 éves kortól 99 éves korig" ajánlják mindazoknak, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy kipróbálják önmagukat egy erdei környezetben felépült, eredeti és egyedi akadálypályán.

 
Háromnegyed siker
Háromnegyed siker
A XII. Budapest Open értékelése

A szervezésben rekord, a küzdőtéren félsiker – mármint a reményekhez képest. Az összes karate-stílust felvonultató verseny látványos formagyakorlatai és heves küzdelmei nemcsak érmeket és helyezéseket eredményeztek. Sok száz sportoló számára a rutinszerzést jelentették egy erős nemzetközi mezőnyben.

 
Mi lesz veled, karate?
Mi lesz veled, karate?
Interjú Rebicek Gerd karate-mesterrel

2009. szeptember 19-20-án tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Budapest Open Nyílt Nemzetközi Karate Bajnokságot. A helyszín ismét a Pestszentimrei Sportkastély. A verseny célja, hogy lehetőséget adjon a magyar sportolóknak a külföldiekkel történő megmérettetésre, másrészt válogató verseny is legyen az ifjúsági Európa- és világbajnokságra. Ez is arra utal, hogy a karate nem csupán hobbi, hanem valódi sport. Azonban minden várakozás ellenére a NOB végrehajtó bizottsága augusztusi ülésén úgy döntött, hogy a karate mégsem lehet olimpiai sportág 2016-ban. A Budapest Openeket szervező Rebicek Gerd mesterrel a karate hazai és nemzetközi esélyeiről beszélgettünk.

 
Karate a Kastélyban
Karate a Kastélyban

30 év után először rendeznek karate-világbajnokságot a „sportág” hazájában, Japánban. A novemberi világverseny előtti legnagyobb hazai megmérettetés helyszíne a Pestszentimrei Sportkastély volt szeptember 20-21-én. Az eddigi legnehezebb mezőnyt felsorakoztató Budapest Open-en 14 ország képviseltette magát, 5 nemzeti válogatottal, 120 klubbal és 900 indulóval. Ami Magyarországot illeti: Az utánpótlás legalábbis biztosítottnak látszik.

 
Ugyanolyan sport, mint a többi
Ugyanolyan sport, mint a többi

A növekvő iskolai erőszak láttán már nem is csodálkozunk annyira, hogy egyre több lány választja a küzdősportokat. A tatami után a birkózószőnyegen is megjelentek a kislányok. Ezek a sportágak nemcsak önvédelemre, hanem az önérzet, a személyiség megacélozására is kiválóan alkalmasak. Csak valahogy meg tudnánk végre szabadulni a "nőiességről" alkotott tévképzeteinktől!

 
Birkózó lányok
Birkózó lányok

A női birkózás egyre népszerűbb – és nemcsak a férfiak körében. Ugyanis valódi, kemény sportról van szó, nem pedig valami mézben-olajban vagy egyéb sikamlós nedvekben való frivol tapicskolásról. A Pestszentimrei Sportkastélyban az idén, 2009-ben is megrendezik az idősebb Növényi Norbert emlékére kiírt nemzetközi női birkózó versenyt. Az eseményre a hazai élmezőny mellett hat ország legjobbjai jelezték részvételi szándékukat.

 
Speedminton - az ütős sport
Speedminton - az ütős sport

Új, gyors és sikeres. És valóban ütővel játsszák. A Speedmintont a tollaslabda, a tenisz és a fallabda elegyítéséből fejlesztette ki egy berlini tengerész 2001-ben. Gyorstollasnak nevezik, mivel a labda sebessége az indításnál elérheti a 290 km/órát is. Ma már az egész Földgolyón játsszák, és február 28-án szombaton a Pestszentimrei Sportkastélyban is megrendezték az első budapesti nyílt gyorstollaslabda-bajnokságot. Az eredmények itt olvashatók...

 
Kezdődik a síszezon
Kezdődik a síszezon

Egyelőre még nem az Alpokban, hacsak nem az izraeli hóágyúkkal felszerelt két alpesi gleccserre kíváncsi valaki. Itthon viszont, a Bókay-kert műanyag borítású sípályáján szinte egész évben gyakorolhatnak a téli sportok kedvelői. Sőt, a legbátrabbaknak 2008. szeptember 6-án már meg is rendezték az évad első slide-versenyét.

 
Csobbanni több, mint élvezet!
Csobbanni több, mint élvezet!

Nyáron a testünk belülről és kívülről is kívánja a vizet. Ha a természetes ellazulás oázisát keresed, akkor irány a tenger. Ha viszont a vakáció alatt nem csupán lazsálni akarsz, gondolj rá, hogy a vízben való mozgás egyúttal tökéletes fitnessprogram. És erre jó a medence is. Pestieknek ajánlható továbbá a mindössze 30 kilométerre található délegyházi tóparadicsom is.

 
Edzőtermi etikett
Edzőtermi etikett

Ha kezdő vagy az edzőteremben, lehetőleg ne valamilyen modortalansággal hívd fel magadra a figyelmet. Épp elég, ha az izzadtsággal villogsz.

 
Ajánló

Csipkerózsika a parkok között

Enyhén szürrealista film-elégia a legnagyobb pesti park, a Népliget két arcáról, a pezsi blogger kamerája által megidézve. A 2010-es forró nyár néha libabőrösen magányos sétányaiba beleálmodott 2009-es fesztivál-emlékképekkel (a lá Cortazar-Antonioni).
A 2011. szeptember 2-4. között ismételten megrendezésre kerülő SzeptEmber Feszt 2010-ben a legsikersebb évadját zárta. A tavalyi programokról és a Népliget történetéről
itt olvashatsz >>

Cikkajánló

 

REPUBLIC: Pozitív élmények sorozatban

Koncert-benyomások egy 15 perces filmetűddel...

 

A bor csodája

Zelnik József A NAGY SZERTARTÁS című megkerülhetetlen kötete, mely egy mély titkot is feltár...

 

Kepes András iskolái

Egy vérbeli újságíró szellemes önvallomása. Lehet tanulni tőle...

 

Libasültek

Márton-napra és azután...

 

Sütőtökszezon

A sütőtök a legolcsóbb téli vitaminforrásunk, de ha mindig sült tök formájában fogyasztjuk, hamar rá lehet unni...

 

Tök jó!

Sima vagy rücskös, kolbász vagy bunkó, repülő csészealj? Mindegyik tök, és mégis tök más...

 

Itt a világvége...

A világvége illemtana. Kell ez nekünk? A Meszlényi könyv kritikája...

 

Kelta zene, ír sztepp

Mi ez a tánc, fiatalok? Az 1994-es Eurovíziós fesztivál legnagyobb szenzációja...

 

Kisfarsangolunk

A hagyományos ünneprend szerint három farsangos időszakunk van: a kicsi, a nagy meg a zöld...

 

Ne köpd ki a szőlőmagot

A szőlőszem csodáit nagyrészt még ma is titok fedi...

Legfrissebb hozzászólások >>

Levél Stockholmból: Kis mellű lányok előnyben
Sziasztok, Kedves Sorstársaim! Már két hónappal ezelőtt égetett ez az ügy, hogy kicsik a mel...
Az Állami lakótelep
Üdvözlök minden régi Állami telepit! Én is a 81/1-ben laktam, a szomszédok Szabóék voltak. ...
Az Állami lakótelep
Drága barátnőm Ágika!Remélem még visszatérsz ide és olvasod,köszönöm a szavaidat,és igen...
Csonka fórum a Dagály jövőjéről
Ez az egykori légifelvétel magáért beszél. Nem kellett volna lerombolni a Dagály Fürdőt! A b...
Napjaid gyümölcse
Érdekes. Eddig ebből az általános nézőpontból még nem tekintettem Bellow-ra. Mindig inkább ...
Az Állami lakótelep
Hát nem is értem,hogy miért csak most kerestem rá! Ott születtem,és talán az utolsók közöt...
Alábecsült kincsünk: a pesti Dagály fürdő
Gratulálok! Remek összeállítás, klassz képek.
Savanyú káposztából - változatosan
Vendégvárónak is kitűnő! Mi eleve imádjuk a savanyú káposztás palacsintát, amelynek a töl...

Kapcsolódó cikkek

Mozilla Firefox

Ajánlott böngészőnk
Kattints a képre!

Ajánlott böngészőnk - kattints a képre és töltsd le...

A leggyorsabb és
legbiztonságosabb böngésző.
Magyarul beszél és ingyenes.
Ráadásul mindent látni fogsz...

Töltsd le és installáld
pillanatok alatt!