Pesti Zsibongó

2024. április 27. szombat
Szövegméret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap arrow Ha támogatnál
Támogatom a Pezsit

Küldetés

A Pesti Zsibongó politikai, vagy más – üzleti, nonprofit, kormányzati, vagy egyéb nem kormányzati – támogatói oldaltól, érdekcsoportoktól független, reklámoktól mentes, ugyanakkor ingyenes kiadvány, mely így bevételekkel nem rendelkezik. A kiadó és az alkotók alapvetése szerint a független és valóban tartalmas újságírásnak (ahogy a valódi művészetnek, így a valódi zenének is), a mai hangzavaros, de valójában hamis és kiüresedett, hátsó szándékoktól vezérelt, csak a marketingről szóló kaotikus világban, más megközelítésekkel kell megőrizni a szó, az olvasó becsületét, a valóban független közléstér fenntarthatóságát.

A legelső lépés ebben tartalmi és egyben függetlenségi vonatkozásban: a Pesti Zsibongón az olvasó nem találkozhat reklámokkal, csak valódi, gazdag tartalmakkal, igényes (nem mobilra butított) tálalásban. A lap sem primér, vagy más talányos üzleti modellek révén, sem egyéb közvetlen, vagy áttételes konstrukciókban nem ér el bevételt, nem kap támogatást semmilyen csatornából. Amit ad, közöl, közhírré tesz, azt mind nonprofit közszolgálatként elgondolva teszi, és mindezt egy határozott moralitás és értékelvűség jegyében.

A lap kiadásához kötődő technikai költségeket, az önként vállalt küldetés részeként, a kiadó fedezi egyéb bevételeiből, ahogy a lap szerzői és munkatársai is, a cikkek megírását, a filmek, a laptördelés elkészítését, munkájuk, alkotásaik anyagi ellentételezése nélkül teszik.

Támogatom

Amennyiben cikkeink, vagy akár csak egyetlen anyagunk is tetszett Önnek, az hasznosnak bizonyult, illetve örömét lelte benne, vagy egyszerűen csak értékazonosságot érez lapunk szellemiségével, és valamilyen szimbolikus, de anyagai értelemben vett módon szeretné támogatni a kiadvány megmaradását, illetve az ilyen fajta közlésformák kiteljesedését, akkor azt mostantól megteheti, gyorsan, egyszerűen és biztonságosan.

2017-től Önnek lehetősége van arra, hogy a közismert PayPal globális internetes banknál létesített "Pesti Zsibongó támogatói/adományozói számla" javára, a PayPal biztonságos fizetőkapuja segítségével, tranzakciós költségektől mentesen támogassa lapunkat, bármilyen kis összeggel, amely valóban lehet akár csak szimbolikus mértékű is (ahogy nem is szeretnénk sugallni és ösztönözni ettől eltérő nagyságrendeket).


Praktikusan

A Pezsin, a bizonyos cikkek lábában felbukkanó "PayPal" logóra, vagy az alatta olvasható Támogatom a Pezsit...» linkre kattintva, Ön a PayPal (a legnépszerűbb, és műfajában legnagyobb, luxemburgi központú, globális internetes pénzügyi szolgáltató) biztonságos fizetőkapujára irányítódik, ahol az Ön által megadott tetszőlegesen kis összeg (de célszerűen nem kevesebb, mint 100 Forint) egyszerűen és biztonságosan elküldhető – bejelentkezése után az Ön PayPal számlaegyenlege terhére, vagy a PayPal számlájához rendelt bármely bankkártyája segítségével – a Pesti Zsibongó szintén a PayPal-nál kezelt számlájára (https://www.paypal.me/pestizsibongo). Ezen a biztonságos (https alapon titkosított) PayPal nyitó-oldalon olvashatja kiadónk nevét (MABAO MUSIC Zenei Produkciós Betéti Társaság), láthatja a lap logóját és a "MORE ABOUT" címmel megnyitott mezőben néhány magyar nyelvű leíró sort, így is meggyőződhetve arról, hogy biztosan jó helyen jár.

Az összeg beírása után, vagy akár még azt megelőzően is, továbblépve ("Next vagy "Continue"), a PayPal-ra való biztonságos bejelentkezését követően, az Ön PayPal-hoz rendelt bankkártyáit, illetve kártyáktól függetlenül, vagy azok hiányában, a felhasználható PayPal egyenlegét a rendszer automatikusan felajánlja ("How do you want to pay?"), így ha nem a PayPal egyenlege terhére utal, az Ön által kiválasztott kártya adatai kézi megadására sincs szükség. A fizetési mód tekintetében itt még meg is gondolhatja magát ("Change Funding Source"). A tranzakció, az általános gyakorlat szerinti bankkártyás vásárlásnak minősülve Önnek semmilyen tranzakciós költséggel nem jár, sem a PayPal, sem az Ön kártyáját kibocsátó bank vonatkozásában (kétségei esetén érdemes kártyakibocsátó bankjánál érdeklődni), és értelemszerűen kiszállítási cím ("Your shipping address") megadására sincs szükség. A PayPal tranzakciós költséget a kedvezményezett Mabao Music Bt. fizeti meg.
Ugyanezen az oldalon írhat az utalás mellé megjegyzést, nekünk szóló üzenetet is ("Add a note").

Az üzenetküldő szövegmező alatt a rendszer tehát felajánlhat Önnek egy vagy több kiszállítási címet, melyet esetleges korábbi PayPal vásárlásai során adott meg, ebben az esetben azonban ennek a mezőtartalomnak nincs jelentősége, tekintettel, hogy semmilyen termék elküldésre nem fog a fizetés ("Send Payment Now") nyomán sor kerülni, ahogy Ön egy legördülő menüből célszerűen ki is választhatja a "No address needed" opciót is, mely pont ezt a szituációt fedi le. [Ha azonban véletlenül, vagy szándékosan valamelyik korábbi PayPal-nak megadott kiszállítási címét kiválasztva hagyná, akkor adatvédelmi szempontból fontos tudnia, hogy ezt a teljes címet, az esetlegesen mellé rendelt telefonszámmal együtt, a PayPal nekünk átadja, még ha erre nincs is szükségünk és nem is használjuk fel semmire, lévén, hogy azt "hiheti", valamilyen megvásárolt terméket el is szeretnénk Önnek postázni, miközben ebben az esetben erről nincs szó. Törlésére azonban nincs módunk, mert a PayPal fiókunk az utalás részleteinél azt ilyen formán őrzi meg, ahogy azt Ön bejelölve hagyta, vagy felejtette.]

Ugyanakkor fontos azt is kihangsúlyoznunk, hogy a Pesti Zsibongó az Ön kártya- és egyéb pénzügyi adataival semmiképpen nem találkozik, azok nem futnak át a lap felületein, vagy szerverén, semmilyen hozzáférésünk nincs, nem is lehet, az csak a PayPal, mint pénzügyi bonyolító, ebben az esetben, mint közvetítő bank által látható és kezelt. A PayPal Önt felénk csak a PayPal rendszerében megadott nevével és email címével azonosítja be. Bankkártyás fizetése esetén bankszámla/kártya-kivonatán az Ön Pesti Zsibongó célú utalását a "PAYPAL *MABAO MUSIC" közleményszöveg fogja azonosítani, PayPal fiókjába belépve pedig az utalás részleteinél meg fogja találni a kedvezményezett Mabao Music és Pesti Zsibongó adatait (telefon, web- és email cím).

Összefoglalva még egyszer az utalás adatvédelmi vonatkozásait: ha a fentiek szerinti módon, helyesen, nem adott meg kiszállítási címet, a tranzakció kapcsán a Mabao Music Bt. felé a PayPal semmilyen más, Önhöz köthető adatot nem közöl, mint az Ön PayPal-nál regisztrált nevét és email címét, továbbá esetlegesen az utalásához írt nekünk szóló üzenetét.

Amennyiben még nem rendelkezik PayPal számlával, akkor a fenti támogatói linkre kattintva, az utalni szándékozott összeg beírását követően, a PayPal-hoz való bejelentkezés oldalán kezdeményezheti ilyen PayPal számla gyors és egyszerű létrehozását. Ilyenkor nem a "Log in" (bejelentkezés), hanem a "Sign Up" (feliratkozás) linkre van mód kattintani, ahol a rendszer végigvezeti az utaláshoz szükséges gyors feliratkozás néhány egyszerű lépésén: email cím és "password" (jelszó) megadása, bankkártya hozzárendelése a számlához.


>> PayPal számla nélküli bankkártyás fizetés – [ adomány oldalunkon ]

Ha támogatná a Pezsit, de nem szeretne PayPal számlát nyitni, akkor a jelen tájékoztató lábában lévő >> képlinkre kattintva, ugyancsak a PayPal biztonságos felületén, de PayPal számla nélkül utalhat a bankkártyájával, melynek adatait ekkor kézzel kell megadnia. A link Önt a PayPal "Pesti Zsibongó" célú adomány-oldala biztonságos kártyaelfogadó fizetőkapujára vezeti. A rákattintással elfogadja azt is, hogy az oldalról, ahogy a feljebb bemutatott PayPal fizető linket is használva, biztonsági okokból ún. web-sütik kerülnek elmentésre az Ön böngészőjében. A weblapok többsége eleve elhelyez ilyeneket (lásd erről szóló >> adatvédelmi cikkünket), de a biztonságos működést megkövetelő internetes banki rendszerek eleve nem működnek enélkül.

A magyar nyelvű fizetőkapu a nyitóoldalán felajánlja, ha mégis volna PayPal számlája (Adományozás a PayPallal), a bejelentkezést, vagy ilyen irányú szándéka esetén a számla létrehozását. Alapesetben azonban Ön az "Adományozás bank- vagy hitelkártyával" opciót választja itt. Ezen az oldalon is írhat az utalásához megjegyzést, nekünk szóló üzenetet, de itt a bankkártyája adatai kézi megadását követően, a fentiektől eltérően kötelező megadnia számlázási címet és kapcsolattartási adatokat (telefon, email), ám ezek együttesét nem kapjuk meg a PayPal-tól, csak és kizárólag az Ön bankkártyára írt nevét, kapcsolattartói email címét és esetleges üzenetét. A sikeres tranzakciót követően a PayPal visszairányítja Önt a Pesti Zsibongó köszönet nyilvánító oldalára, és elküld Önnek egy nyugta-értékű emailt, benne a tranzakciót azonosító számmal (mely utóbbit a rendszer velünk is közöl).

Megismételve ennek az utalás formának is az adatvédelmi vonatkozásait: a tranzakció kapcsán a Mabao Music Bt. felé a PayPal semmilyen más, Önhöz köthető adatot nem közöl, mint az Ön bankkártyára írt nevét, kapcsolattartói email címét és esetleges üzenetét.

A fentiekben részletezett (PayPal-on belüli, illetve azon kívüli) utalás formáktól függetlenül, az Ön PayPal, illetve kapcsolattartói email címére elküldjük az átutalásáról kiállított PayPal-számla linkjét, ahonnan azt pdf formában le is töltheti, és amely már pénzügyi teljesítést nem igényel. Ezen "vevőként" Önt a PayPal által nekünk átadott neve és email címe fogja azonosítani. Erre a számla-link küldő levelünkre (nem kötelezően) válaszolva, ha igényt tart rá, az utalását követő 2. naptári nap végéig kérheti tőlünk papír alapú számla postai megküldését is. Ebben az esetben válaszában meg kell adja tényleges számlázási címét, mely meg kell egyezzen azzal, ahová azt elpostázhatjuk, és ahol a név nem lehet más mint az Ön PayPal neve, illetve a bankkártyára írt neve.


Adatvédelmi összefoglalás

A fentiekben részletezett (PayPal-on belüli, illetve azon kívüli) utalás formáktól függetlenül a tranzakció kapcsán a Mabao Music Bt. felé a PayPal semmilyen más, Önhöz köthető adatot nem közöl, mint az Ön PayPal-nál regisztrált nevét és email címét, vagy hasonlóan, az Ön bankkártyára írt nevét és kapcsolattartói email címét, továbbá esetleges üzenetét, ám egyéb kötelező kártya adatait és számlázási címét, vagy telefonszámát nem!. (Kivéve annak a PayPal-on belül kezdeményezett utalásnak az esetét, melynél Ön véletlenül, vagy szándékosan, de mindenképpen szükségtelenül, megadta volna valamelyik korábban használatban volt PayPal kiszállítási címét, melyet ebben az esetben a PayPal továbbít felénk, hisz azt "hiheti", hogy valamilyen megvásárolt terméket el is szeretnénk Önnek postázni, miközben ebben az esetben erről nincs szó).
A PayPal-on belüli utalása részleteit követheti a saját PayPal számláján, míg a PayPal-on kívüli bankkártyás utalásáról egy PayPal email-nyugtát kap tranzakcióazonosítóval, mely nyugtaszámot, mint kedvezményezettnek, a PayPal nekünk is elküld. Ha mindkét esetre érvényesen, a fent említett PayPal proforma-számla megismerése és letöltése mellett Ön papír alapú számla postai kiküldését is kezdeményezi, akkor ezzel, az előzőekben felsorolt adatain túlmenően, önként átadja nekünk a számlázási címét is.
Az összes, a támogatói oldalunkon részletezett eljárásmód során birtokunkba kerülhető adatát (név, email cím, szükségtelen szállítási cím, önként átadott számlázási cím, tranzakcióazonosító nyugtaszám) a törvény által biztosított, illetve megkövetelt ideig könyveinkben megőrizzük, sőt, ha törvény kifejezetten nem tiltja, a célszerűség határán belül, még azon túlmenően is. Ugyanakkor – pénzügyi, adóvonatkozással bíró adatokról lévén szó – azokat kérésére sem törölhetjük.


Köszönet

Megköszönve egyrészt az ilyen formában is kinyilvánított olvasói lojalitást, a bíztatást munkánk folytatásához, lapunk, más oldalról, a jövőben is minden olvasóját egyszerinek, megkülönböztetetten kedvesnek tekinti.
Nem is tehetünk másként: egyrészt mert az esetleges adományozók személye számunkra lényegében ismeretlen marad, másrészt, ha nem így gondolkodnánk, nem ragadtunk volna tollat sohasem, és a Pesti Zsibongó meg sem született volna, vagy ha mégis, már rég nem létezne.

Mottónk szerint: Tisztelet az embernek, tisztelet a szónak, tisztelet a hétköznapok közöttünk élő, sokszor névtelen hőseinek. Műfajunknál maradva pedig: tisztelet az Olvasónak.
Mindezek felismerése képessége, így együtt: a kortársak privilégiuma. Bulváron innen és túl...


Az utalását követő 14. nap végéig, számunkra nem előírt és így nem is kötelező módon, de önként vállaltan és rímelve az ún. 14 napos elállási jog esetére, lehetőséget biztosítunk Önnek, hogy ha a legalább - 1,000 - Forint összeget elérő átutalása tévesen kezdeményezett tranzakció volt, tévedésen alapult, vagy egyszerűen meggondolta magát a támogatási szándékát illetően, a számla-link küldő levelünkre válaszolva indoklás nélkül is kérheti tőlünk az összeg visszautalását (Refund), mely az eredeti utalásnak megfelelő módon (PayPal számlájára, vagy a bankkártyájára) kerül teljesítésre.

Olvasta: 3175
Hozzászólások (0)Add Comment

Szólj hozzá Te is!
kisebb | nagyobb szövegmező

busy
Utolsó frissítés ( 2019.01.01. )
 
Ajánló

Jogunkban áll küzdeni

Kropkó Péter nyilatkozik
A triatlonos "Vasember" most az Óbudai Egészségolimpia tanácsadójaként kapcsolja össze a sportot az egészséggel.

Már ők is kezdik

Már ők is kezdik - libanoni pelenkás kar. A film lejátszásával elfogadod, hogy a YouTube >> sütiket helyez el a böngésződben.

Cikkajánló

 

REPUBLIC: Pozitív élmények sorozatban

Koncert-benyomások egy 15 perces filmetűddel...

 

A bor csodája

Zelnik József A NAGY SZERTARTÁS című megkerülhetetlen kötete, mely egy mély titkot is feltár...

 

Kepes András iskolái

Egy vérbeli újságíró szellemes önvallomása. Lehet tanulni tőle...

 

Libasültek

Márton-napra és azután...

 

Sütőtökszezon

A sütőtök a legolcsóbb téli vitaminforrásunk, de ha mindig sült tök formájában fogyasztjuk, hamar rá lehet unni...

 

Tök jó!

Sima vagy rücskös, kolbász vagy bunkó, repülő csészealj? Mindegyik tök, és mégis tök más...

 

Itt a világvége...

A világvége illemtana. Kell ez nekünk? A Meszlényi könyv kritikája...

 

Kelta zene, ír sztepp

Mi ez a tánc, fiatalok? Az 1994-es Eurovíziós fesztivál legnagyobb szenzációja...

 

Kisfarsangolunk

A hagyományos ünneprend szerint három farsangos időszakunk van: a kicsi, a nagy meg a zöld...

 

Ne köpd ki a szőlőmagot

A szőlőszem csodáit nagyrészt még ma is titok fedi...

Mozilla Firefox

Ajánlott böngészőnk
Kattints a képre!

Ajánlott böngészőnk - kattints a képre és töltsd le...

A leggyorsabb és
legbiztonságosabb böngésző.
Magyarul beszél és ingyenes.
Ráadásul mindent látni fogsz...

Töltsd le és installáld
pillanatok alatt!