Pesti Zsibongó

2024. április 27. szombat
Szövegméret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
2009 divatja
Robot láb
A Balenciaga egybesűrített trendüzenete: fekete-fehér bőrkombináció fodros szoknyával, alatta robot-legging aranyban. Nem lehet túl komfortos, az árából viszont egy komfortos házat vagy egy nagyon drága kocsit vehetnénk

A tavalyi nagy divatbemutatók hozadéka hamarosan megjelenik a mindennapokban, akár tetszik, akár nem. Körülnéztünk, mit találtak ki nekünk a divattervezők az idei tavaszra-nyárra. A cicanadrág elég biztosnak látszik, a kezeslábas még kétesélyes, de a csili-vili és a szexi átlátszóság már eldöntött kérdés.

Színek

Úgy néz ki, hogy a 2009-es évnek nincs abszolút divatszíne. A sárga és a lila még mindig menő, viszont ha újat veszel, akkor valamilyen kékes vagy zöldes árnyalattal biztos nem nyúlsz mellé. Főleg a milánói és a New York-i divatheteket uralták a tenger és az ég színei. Egyetlen ruhán belül is váltakozhatnak ezek a színek a kéktől a türkizen át a sötétzöldig. De arra azért vigyázz, hogy ne mindjárt a Karib-tenger vagy Írország mezői jussanak rólad az ember eszébe. A kéket és a zöldet a divattervezők egyébként élénk pirossal és naranccsal kombinálják. A másik trend a hideg vízszínek (jégfehér, ezüstszürke, óceánkék stb.) erős kontrasztja a meleg földszínekkel (csokoládé, bézs, homokszín stb.).

 

Fekete-fehér

Mint évek óta mindig, a klasszikus fekete-fehér idén is a favoritok között lesz. Egyrészt azért, mert szinte minden nőnek jól áll, másrészt mert egyszerre elegáns és visszafogott. 2009-ben különösen jól érvényesíthető a két kontrasztos szín fodrokon, szalagokon, szegélyeken való alkalmazása, amelyhez finom anyagokat, csipkét, selymeket, organzát használnak.

 

Anyagok

Mindenképp puha és lágy esésű kelméket ajánlhatunk. Minden, ami leng és lobog, az divatos. Következésképpen a szabásvonalnak is lágy esésűnek kell lenni. Egy csinos selyemblúzzal vagy egy sifonkelméből varrt szép kis nyári ruhával már nagyon trendi lehetsz.

 

Armani
Földszínek és lágy esésű anyagok a férfidivatban is (Armani)

Átlátszóság

Már tavaly is hódítottak az átlátszó ruhabetétek, az idén pedig már teljes betekintést engednek az átlátszó kelmékből varrt ruhadarabok. Tulajdonképpen csak rajtad áll, hogy mely testrészedre veszel fel alájuk valamit. Ha minden áron trendinek akarsz mutatkozni, akkor ezen a téren légy bátor! Természetesen ennyi szexualitás mellett a szabásvonalaknak visszafogottnak kell lenni és az átlátszó anyagoknak minél több testfelületet be kell takarniuk (már ha ezt takarásnak nevezhetjük). Viszont a bizsu lehet kicsit több és feltűnőbb, a csillogás valahogy nemesebbé teszi az egészet.

 

Fazon

Mindkét ellentétes trend jelen van az idei divatban. Az egyik a dívák és úrfiak stílusa, a divatos, lágyan omló kelmékkel, a selymekkel, az estélyikkel, amelyek az idén lehetnek valamivel rövidebbek, mint tavaly. A másik a jól bevált sportos fazon, tehát minden, ami lezser, laza és mégis van stílusa, nyugodtan gazdagíthatja ruhatáradat.

 

Arany

Az arany ázsiója megint emelkedik, a divatban mindenképp. Aranyat eddig is hordtunk, de most a ruha anyaga is arany, méghozzá nappali viseletre is. Éjszaka csupán a kelmék minőségében van különbség. Ilyenkor már aranyselymet, brokátot is hordhatunk, méghozzá dúsan redőzve, és a hatást elegáns fekete kiegészítőkkel és drámaian füstös szemsminkkel tehetjük teljessé.

 

Brazil bikini
Fekete-fehérben még a bikini is ultraelegáns

Csíkos

Megint jönnek a csíkok. Lehetnek sárgák, vörösek, lilák vagy zöldek, fő, hogy minél szélesebbek legyenek. Az anyag legyen pamut vagy pamutsztrecs, a kiegészítők lehetőleg valamelyik ruhaszínt ismételjék. Az egészet egy lakktáskával lehet elegánsan megkoronázni.

 

Csili-vili

Ha eddig a dekoltázsban, a galléron vagy a ruha ujján jelent meg egy-egy csillogó elem, addig tavasztól fogva már az egész ruhát, kabátot vagy akár egy komplett kezeslábast is strasszok és flitterek boríthatnak. A csillogásért cserébe a szabásvonalaknak egyszerűnek és világosnak kell lenni, az alapul szolgáló szövetekhez pedig meleg földszíneket ajánlott választani. Az ilyen csillogó ruhák nem viselik el az ékszert, viszont némi stílustöréssel hordhatók hozzájuk kötött kardigánok, pulóverek, sőt bőrből készült kabátok és dzsekik is.

 

Alexander McQueen elképzelése a 2009 nyári divatról
Ebből a ruhából lehet levezetni Alexander McQueen elképzelését a 2009 nyári divatról: lobogó kelmék a víz összes színárnyalatában

Legging

Újra elő a cicanadrággal. De vigyázat, az idei leggingek leheletvékonyak, mint egy harisnyanadrág. Következésképpen a szoknya vagy ruha alatt viseljük őket, bár hordhatók a shortok vagy a maxi-topok alatt is. Határozott színeket (feketét, sötétkéket vagy csokibarnát) válasszunk (alkalomra esetleg aranyat), és természetesen akkor a legelegánsabb az összeállítás, ha tűsarkakon imbolygunk benne.

 

Kezeslábas

A hetvenes-nyolcvanas évek overáljai is megpróbálnak visszatérni, ha kissé módosított formában is. A bő, derékban övvel megfogott, sportos kezeslábas húsz éve nagyon menő volt. Valaha főleg pamutanyagokból, illetve farmerből készültek, ma viszont finom selymekből, szintén finom színekben, vagy feketében. Miután így már szó sincs sportosságról, ezeket az egyrészeseket már szintén tűsarkú topánokban illendő viselni.

 

Csipke és lakktáska
Átlátszó csipkeblúz, élénk kék lakktáskával trendibb már nem is lehetsz

Shortok

A tavalyi szúk, rövid shortok mellett az újabbak már bővek lesznek, derékban esetleg korcoltak is, így egy kicsit a kislányok napozójára emlékeztetnek. Pláne, ha pasztell fagyiszínekben pompáznak. Ezt a kislányos fazont szexi felsőkkel, nőies blézerekkel, gazdagon felhordott bizsukkal és persze tűsarkú szandállal illendő felnőttessé tenni. Ennél szebben nem is érvényesülhetnének a lebarnult lábacskák.

Bizsu

A divatékszerek terén valószínűleg újra nagyzási hóbortba esünk. Megjelennek a színes kövekkel díszített, méretes nyakláncok, karkötők, fülbevalók. Jellegzetességük a finom foglalat lesz.

 

Táskák

A táskák nem lesznek olyan hatalmasak, mint a télen voltak, gyakran orvosi táska formáját öltik, és divatosak lesznek az ellentétes színekből készült darabok. Az arany vagy ezüst színű díszek (csatok, cipzárak, hímzések stb.) továbbra is felragyogtatják a táskákat. A tavaszi-nyári táskaszínek szépen felélénkülnek. hófehér, pipacspiros, búzavirágkék, fűzöld, kamillasárga – tulajdonképpen a nyári rét teljes palettájából válogathatsz. Ja, és az sem baj, ha lakkban ragyognak.


Kapcsolódó cikkek
Olvasta: 12010
Hozzászólások (6)Add Comment
...
Írta: Marcsi, 2009.01.29. 23:33
sehol nem találtam olyat hogy mi a különbség a leging és a harisnya nadrág és a cica nadrág között,, már ugy értve hogy amikor már hodjuk akkor tökre egyformának látcik,, talán esetlg az anyaguk más? én hordok mintás h nadrágot a minimhez és sorthoz is akkor minek a legging?
Latex
Írta: bébi, 2009.02.07. 22:04
én meg azt olvastam hogy a latex és a bőr legging a legmenöbb de csak manöken alakkal leht felvenni - szerintem is,mert egy normál női comb már úgy néz ki benne , mint egy felfujt gumiabroncs
SHORT
Írta: fincsi, 2009.02.15. 13:08
Sztem se kell latexet hordani combon,mert ha vékony az a baj,hameg vastag akkor az. Én latex shortot bringához hordok és az tök JÓ. VAU NEMSOKÁRA TAVASZ LESZ
...
Írta: Dark90, 2009.02.20. 21:25
Mi lesz a csípőnacival , azt hallottam hogy tök ciki már de még hordják sokan!!!
...
Írta: edinaline, 2009.05.09. 12:50
Tipp: Sortnaci bö, làgy esésü felsökkel az igazi ütös megjelenés 28° felett. Testhezàlló, föleg ha még a deréktàjat szabdon is hagyó topokkal viszont 100% white trash (proli).
Divat 2010
Írta: cmoll, 2010.01.16. 14:32
halló szerkesztők... ha nem vették vón észre, fordult a naptár. kérnénk kis 2010-es előzetest, legging, szattyán, miegymás, a csajszik eszméletlenül várják. ha jól figyuzom ez a legnépszerűbb cikketek, pedig azért láttam, hogy ittvannak komolyabb témák is.

Szólj hozzá Te is!
kisebb | nagyobb szövegmező

busy
 
< Előző cikk   Következő cikk >
Ajánló

Amy Winehouse 'Tears dry on their own'

A könnyek maguktól felszáradnak... Bővebben >>

Élt 27 évet

Amy Winehouse

Kattints sorban a képekre!

Pezsi Tipp!
A kis képekből megnyíló cikk-kártyákon, hogy követhesd e rövid kis 27 esztendőt, klikkelj az elsőre, majd a számítógép billentyűjének nyílgombjával lépegess előre (a nyílgombbal visszafelé is haladhatsz). Egyszerre több kép is kinyitható, ekkor külön-külön klikkelendők és azok az egérrel vonszolva tetszőleges pozícióban elrendezhetők (kártyázás). Bezáráshoz kattints a képre, vagy csak simán 'Esc'...

Cikkajánló

 

REPUBLIC: Pozitív élmények sorozatban

Koncert-benyomások egy 15 perces filmetűddel...

 

A bor csodája

Zelnik József A NAGY SZERTARTÁS című megkerülhetetlen kötete, mely egy mély titkot is feltár...

 

Kepes András iskolái

Egy vérbeli újságíró szellemes önvallomása. Lehet tanulni tőle...

 

Libasültek

Márton-napra és azután...

 

Sütőtökszezon

A sütőtök a legolcsóbb téli vitaminforrásunk, de ha mindig sült tök formájában fogyasztjuk, hamar rá lehet unni...

 

Tök jó!

Sima vagy rücskös, kolbász vagy bunkó, repülő csészealj? Mindegyik tök, és mégis tök más...

 

Itt a világvége...

A világvége illemtana. Kell ez nekünk? A Meszlényi könyv kritikája...

 

Kelta zene, ír sztepp

Mi ez a tánc, fiatalok? Az 1994-es Eurovíziós fesztivál legnagyobb szenzációja...

 

Kisfarsangolunk

A hagyományos ünneprend szerint három farsangos időszakunk van: a kicsi, a nagy meg a zöld...

 

Ne köpd ki a szőlőmagot

A szőlőszem csodáit nagyrészt még ma is titok fedi...

Legfrissebb hozzászólások >>

Télvégi saláták
Imádom az almás feketeretek-salátát. Hetente megcsinálom, és a férjemmel együtt élvezzük, ...
Aranykönyves Júlia
Most tudtam meg, hogy Júlia meghalt 76 évesen. Nagyon szerettem a könyveit és az elképzeléseit...
A nagypénteki hal
Szerintem is butaság ez a nagypénteki ünnep. Akiknek ez fontos, azok megünneplik. Akiknek meg ne...
Illemhely-TUDOMÁNY
Ma már nemcsak Santa Monicában, hanem a tőlünk nyugatra lévő városok egy részében is elindu...
Az Állami lakótelep
Jó estét mindenkinek, remélem még működik ez az oldal, és olvassák is. Önökhöz képest e...
Búcsú Laci bácsitól
Most olvastam a réges-régen leírt sorokat Pesti László temetéséről. Annyira szép volt és m...
Szolnokon is "Kész a leltár"
Makón éltem át és örömmel a másfél órát vele a Hagymaházban.
Az Állami lakótelep
Még annyit szeretnék mondani, hogy néhai "LACI" bácsit természetesen jól ismertem, hiszen éde...

Mozilla Firefox

Ajánlott böngészőnk
Kattints a képre!

Ajánlott böngészőnk - kattints a képre és töltsd le...

A leggyorsabb és
legbiztonságosabb böngésző.
Magyarul beszél és ingyenes.
Ráadásul mindent látni fogsz...

Töltsd le és installáld
pillanatok alatt!