Pesti Zsibongó

2018. április 24. kedd
Szövegméret
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap arrow ÉLET-tér arrow Értetek arrow Masszázsprogramok a testi-lelki harmóniáért
Masszázsprogramok a testi-lelki harmóniáért
Írta: Bogdán Éva   

Keleti hangulatban az Urániánál

Az ötezer éves indiai gyógymód, az ayurvéda egészségfilozófiája egyre népszerűbb Európában is.
Ki ne szeretné megőrizni az egészségét, vagy mellékhatások nélkül meggyógyulni? – teszi fel a kérdést Viktor Singh. A több mint három évtizede Magyarországon élő, indiai származású üzletember maga is ezzel a gyógymóddal tartja remekül karban magát. Szerinte nincs olyan betegség, amelyben ne lehetne kedvező hatásokat elérni az ayurvédával. Még a dohányzásról is le lehet szokni vele. Most, hogy Keleti Varázs néven nyitott egy masszázsszalont, a relaxáló és stimuláló kezelések mellé természetesen az ayurvédikus masszázst is felvette a kínálatába.
Singh Viktor élőben, leánya Viki, a Rising Star, mobilról...
Kultúrák szolgálatában. Apa és leánya...

Pár lépésre az Uránia mozitól, a Szentkirályi utca 2. egyik utcára nyíló pincehelyiségébe leereszkedve mintha egy másik világba csöppenne az ember. A mennyezetről színes drapériák omlanak alá, a falak meleg színekben fénylenek a diszkrét megvilágításban, mindenütt valami halk indiai zene szól, és némi füstölő illat kering a levegőben.
„Egy kis indiai hangulatot próbáltunk teremteni” – mondja Viktor, majd végigvezet a szalonon. Utólag tudom meg, hogy itt nemrég még az egyik lányának a zenei klubja volt. Singh Vikit, a félig magyar, félig indiai származású énekesnőt a 2015-ös „Rising Star” című tehetségkutató tévésorozatban kedvelte meg a nagyközönség. Népszerű hely volt a klubja is, de esténként a távozó fiatalok hangoskodása zavarta a ház lakóit, így aztán az apuka a békesség kedvéért egy másik ötletét valósította meg: a multimasszázsszalont.

Jelenleg hét szobában, nyolc masszázságyon folyik a kezelés. Az egyik szoba duplaágyas, itt masszázs közben beszélgetéssel is múlathatják az időt a párosan érkező vendégek. Mert ugyan a legtöbben félórás kezelést kérnek, de egy kiadósabb masszázs bizony eltarthat egy, másfél óráig is. Multimasszázsszalon lévén minden szoba kicsit más. Az ayurvédikus masszázst például deszkaágyon nyújtják, amelynek fejrésze felett rézüstből csepeg a speciális, meleg masszázsolaj. Télen fűtés, nyáron légkondicionálás gondoskodik a kezelésekhez szükséges kellemes hőmérsékletről.

 

Testre szabva
A várható mellékhatás: testi, lelki megújulás...
Testi, lelki megújulás

A honlapjukat olvasva meglepően széles palettáját kínálják a masszázsfajtáknak. A hawaii eredetű lomi lomi masszázs például elsősorban a feszültségektől szabadít meg. A thai masszázs az izmok és ízületek nyomásával és nyújtásával biztosítja a testben a szabad energiaáramlást, oldja a fájdalmakat és a merevségeket, sőt a vér- és nyirokkeringés javításával beindítja a méregtelenítést és a salaktalanítást is. Az ún. lélekmasszázs lelki eredetű pszichoszomatikus betegségek kezelésére szolgál, hasonló hatású a népszerű wellness masszázs is. A fej- és arcmasszázst az egyik leginkább relaxáló masszázstípusnak tartják, de kozmetikai célokat is szolgál. Az európai masszázsfogások alapját képező svéd masszázs vérkeringés- és emésztésjavító, valamint relaxáló és stresszcsökkentő hatásai közismertek. Különösen sportolóknak ajánlják a frissítő, bemelegítő, lazító és regeneráló sportmasszázst. Vállalnak talpmasszázst is, akár egészségmegőrzés, akár gyógyítás céljából. Az ayurvédikus kezelések része a moxázás is (gyógynövényes melegítés a meridián- és akupresszúrás pontokon).

Ezt a sokrétű kínálatot a Keleti Varázsban úgy oldják meg, hogy egy kb. 30 fős stáb áll rendelkezésre, akik mind a különböző terápiák képzett, okleveles masszőrei. Mivel a legtöbb vendég hát-, derék- vagy vállfájás miatt keresi fel őket, ennek enyhítésére, valamint a relaxáló és kozmetikai masszázsokra mindig rendelkezésre áll két masszőr. Akiknek egyéb panaszai vagy igényei vannak, azokat előjegyzik. Szolgáltatásaik teljes skáláját és a különféle masszázstípusok élettani hatásait a >> honlapjukon mutatják be. Az ayurvédikus masszázshoz még a megfelelő szakorvoshoz is elküldik az érdeklődőt.

 

Orvosi javallatra
Ganésa, a hinduizmus egyik legismertebb és legnépszerűbb elefántfejű, embertestű istensége, az új vállalkozások patrónusa...
Ganésa, minden új vállalkozások isteneként is, biztosítja a hely szellemét

„Az indiai ayurvédikus orvostudomány célja a test, a szellem és a lélek harmóniájának megteremtése, hiszen az egészségünk ezen a harmónián alapszik. Az ayurvédikus orvoslás az egész embert kezeli, emiatt mindig személyre szabott” – mondja Viktor Singh. Ezért a Keleti Varázs szakmai hátterének biztosítására két olyan ayurvéda-orvost kért fel, akik sokéves tapasztalattal rendelkeznek a keleti orvoslás terén.

Az orvosok a vizsgálat során meghatározzák a beteg alkatát, megvizsgálják az eltéréseket, és az esetleges betegség szintjét (7 fokozatú skálán), majd ennek megfelelően kiválasztják a terápia lehetőségét. A kezelés kiterjedhet az életmód szabályozására, az étkezés módosítására, a méregtelenítésre, a masszázsokra, köztük az akupunktúrás pontokhoz hasonló, úgynevezett „marma pontok” masszázsára, és különféle gyógynövény-készítmények alkalmazására.

 

3 órás programok

Azért a klubról sem tett le még teljesen Viktor. Azt tervezi, hogy csoportok számára rendez komplett estéket, masszázzsal, utána indiai vacsorával, korlátlan italfogyasztással. Az utóbbin természetesen nem szeszes italokat ért. Látszik rajta, hogy közösségi ember. Nyolc évig volt a magyarországi indiai közösség elnöke. Amúgy arisztokrata családból származik, és több nyelven beszél. Indiában politikatudományt és angol irodalmat tanult, Németországban jogot hallgatott. És Magyarországon esett szerelembe. Nem is egyszer. Két házasságából három lánya született, és roppant büszke mindegyikre. Bár több európai országban vannak üzletei, sőt a tengerentúlon is, de hazánkat tartja a bázisának. És a mai napig meggyőződéssel állítja, hogy a magyar nők a legszebbek a világon. Ehhez Viktor a maga részéről a multimasszázs-szalonját tudja felajánlani. „A lányaim is ide járnak, és mindig azt mondják, hogy szuper.”


Cikkajánló Ayurvéda felsőfokon...
Olvasta: 617
Hozzászólások (0)Add Comment

Szólj hozzá Te is!
kisebb | nagyobb szövegmező

busy
 
Következő cikk >
Ajánló

Frank Júlia a Könyvhéten

Aranykönyv-díjat kapott az Óriás szakácskönyv
Frank Júlia interjúnk itt olvasható...

Cikkajánló

 

REPUBLIC: Pozitív élmények sorozatban

Koncert-benyomások egy 15 perces filmetűddel...

 

A bor csodája

Zelnik József A NAGY SZERTARTÁS című megkerülhetetlen kötete, mely egy mély titkot is feltár...

 

Kepes András iskolái

Egy vérbeli újságíró szellemes önvallomása. Lehet tanulni tőle...

 

Libasültek

Márton-napra és azután...

 

Sütőtökszezon

A sütőtök a legolcsóbb téli vitaminforrásunk, de ha mindig sült tök formájában fogyasztjuk, hamar rá lehet unni...

 

Tök jó!

Sima vagy rücskös, kolbász vagy bunkó, repülő csészealj? Mindegyik tök, és mégis tök más...

 

Itt a világvége...

A világvége illemtana. Kell ez nekünk? A Meszlényi könyv kritikája...

 

Kelta zene, ír sztepp

Mi ez a tánc, fiatalok? Az 1994-es Eurovíziós fesztivál legnagyobb szenzációja...

 

Kisfarsangolunk

A hagyományos ünneprend szerint három farsangos időszakunk van: a kicsi, a nagy meg a zöld...

 

Ne köpd ki a szőlőmagot

A szőlőszem csodáit nagyrészt még ma is titok fedi...

Legfrissebb hozzászólások >>

Levél Stockholmból: Kis mellű lányok előnyben
Sziasztok, Kedves Sorstársaim! Már két hónappal ezelőtt égetett ez az ügy, hogy kicsik a mel...
Az Állami lakótelep
Üdvözlök minden régi Állami telepit! Én is a 81/1-ben laktam, a szomszédok Szabóék voltak. ...
Az Állami lakótelep
Drága barátnőm Ágika!Remélem még visszatérsz ide és olvasod,köszönöm a szavaidat,és igen...
Csonka fórum a Dagály jövőjéről
Ez az egykori légifelvétel magáért beszél. Nem kellett volna lerombolni a Dagály Fürdőt! A b...
Napjaid gyümölcse
Érdekes. Eddig ebből az általános nézőpontból még nem tekintettem Bellow-ra. Mindig inkább ...
Az Állami lakótelep
Hát nem is értem,hogy miért csak most kerestem rá! Ott születtem,és talán az utolsók közöt...
Alábecsült kincsünk: a pesti Dagály fürdő
Gratulálok! Remek összeállítás, klassz képek.
Savanyú káposztából - változatosan
Vendégvárónak is kitűnő! Mi eleve imádjuk a savanyú káposztás palacsintát, amelynek a töl...
Támogatom a Pezsit >>
PayPal számlán keresztül
PayPal - a biztonságos és egyszerű módja az online fizetésnek!
Amennyiben cikkeink, vagy akár csak egyetlen anyagunk is tetszett, az hasznosnak bizonyult, örömöd lelted benne, vagy egyszerűen csak értékazonosságot érzel lapunk szellemiségével, és valamilyen szimbolikus, de anyagai értelemben vett módon szeretnéd támogatni a kiadvány megmaradását, az ilyen fajta közlésformák kiteljesedését, akkor megteheted ezt egyszerűen és biztonságosan, a PayPal globális internetes banknál létesített "Pesti Zsibongó támogatói számla" javára, a PayPal biztonságos fizetőkapuja segítségével, tranzakciós költségektől mentesen.
Bankkártyával is!
Ha nem rendelkezel PayPal számlával és nem is szeretnél nyitni, de támogatnád a Pezsit, akkor ugyancsak a PayPal biztonságos felületén >> PPal számla nélkül is utalhatsz bankkártyával.

Kapcsolódó cikkek

Mozilla Firefox

Ajánlott böngészőnk
Kattints a képre!

Ajánlott böngészőnk - kattints a képre és töltsd le...

A leggyorsabb és
legbiztonságosabb böngésző.
Magyarul beszél és ingyenes.
Ráadásul mindent látni fogsz...

Töltsd le és installáld
pillanatok alatt!

Pezsi blogger kamera >>

Kattints a képekre!

Pezsi Tipp!
Egy már nyitott kártya mellett, a balra és jobbra mutató billentyű-nyilakkal közvetlenül is lépegethetsz a filmek között, illetve egyszerre több filmkártyát is kinyithatsz, azokat tologatva elrendezheted. A lejátszás kezeléséhez vidd az egeret a film fölé...

Exkluzív

Billy Cobham >>
Kattints a képekre!
Nagyításhoz kattints a képre! Nagyításhoz kattints a képre!

Pesti kertek

Találkozás Pesti Lászlóval, a Népliget örökös főkertészével...

Pesti László írásai

Az első sorozat >>
Kattints a képekre!

Aki hallja adja át!
Pesti László, a Népliget örökös főkertésze és - ebben az első sorozatban állandó szerzőtársaként - Tarjányi Ferenc eredeti írásainak első sorozatát nyújtjuk át olvasóinknak. Az írások a "Pesti kertek" rovat szerves részei, melyeket Laci bácsi kérésének eleget téve teszünk közkinccsé. A cikkek és a kapcsolódó, Laci bácsi által rajzolt helyszínrajzok a fenti képek bármelyikére kattintva elérhetők. Az egérrel a képek fölé navigálva a cikkek, térképek címe is megjelenik ("alt tag"). A fenti állományt folyamatosan bővítve tesszük közzé, de az első sorozat teljes anyaga, összesen 13 írás, >> Varga E. Árpád-nak köszönhetően már elérhető a KIA Ökológiai Könyvtár >> honlapján...

Képforgó

Vera_ht.jpg